Γρήγορη Αγορά

ψώνισε χωρίς εγγραφή

 

Επιστροφές Προϊόντων

εντός 14 ημερών

 

Αντικαταβολή Παραγγελιών

πληρωμή στην παράδοση

 
 

Άθραυστες οθόνες OLED από την LG

Δημοσιεύτηκε: Απρ 19, 2024


Η LG φέρεται να είναι έτοιμη να βάλει στην παραγωγή οθόνες τεχνολογίας OLED, οι οποίες είναι άθραυστες και έχουν υλικά βασισμένα στο πλαστικό. Οι εύκαμπτες οθόνες που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα έχουν υλικά κατασκευής που βασίζονται στο γυαλί, στοιχείο που τους επιτρέπει να έχουν ικανότητα κάμψης κατά 75 χιλιοστά το πολύ. H LG Display θέλει να αυξήσει το εύρος της κάμψης των οθονών τεχνολογίας OLED κατά 30 χιλιοστά και για αυτό το σκοπό βασίζει την κατασκευή τους στο πλαστικό. Εκτός από τα προφανή οφέλη στην πρόοδο της εξέλιξης εύκαμπτων οθονών, η LG θέλει να δημιουργήσει και πιο ανθεκτικές οθόνες, κάτι που στην περίπτωση του πλαστικού ισχύει.

Οι οθόνες της LG δεν θα ραγίζουν, ούτε θα θρυμματίζονται όταν ένα smartphone που είναι εξοπλισμένο με αυτές πέσει στο έδαφος. Τα ζητήματα που απασχολούν την LG είναι η κατανάλωση ενέργειας, καθώς και η ποιότητα της εικόνας. Το ζήτημα της φωτεινότητας είναι επίσης ένα ακόμα στοιχείο που κάνει τις γυάλινες οθόνες να υπερτερούν έναντι των πλαστικών. Από την άλλη μεριά, το κόστος, ειδικά για low end συσκευές είναι ένας σημαντικός παράγοντας.

Η LG εκτιμάται ότι δεν θα αρκεστεί μόνο στα smartphones, αλλά δεν αποκλείεται να δούμε την τεχνολογία της και σε άλλες χρήσεις, όπως είναι οι συσκευές που φοριούνται στο χέρι, τα tablets, οι οθόνες υπολογιστών, ακόμα και οι τηλεοράσεις, ενώ στόχος της LG είναι να έχει δημιουργήσει μέχρι το 2017 έναν υπολογιστή με αναδιπλούμενη οθόνη. Οι πρώτες τέτοιες οθόνες αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους τον Ιούλιο του 2015.

Πηγή: http://www.pestaola.gr/

Φόρτωση ...

Ενημερωτικά δελτία

Έλα στην παρέας μας