Γρήγορη Αγορά

ψώνισε χωρίς εγγραφή

 

Επιστροφές Προϊόντων

εντός 14 ημερών

 

Αντικαταβολή Παραγγελιών

πληρωμή στην παράδοση

 
 

H Apple επενδύει στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Δημοσιεύτηκε: Απρ 23, 2024


H Apple ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρειας Perceptio, ενός startup που αναπτύσσει Τεχνητή Νοημοσύνη για συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

H κύρια λογική πίσω από τις εφαρμογές που αναπτύσσει η Perceptio είναι να μπει η τεχνητή νοημοσύνη στα μοντέρνα smartphones, χωρίς όμως να είναι ανάγκη για χρήση πολλών από τα δεδομένα του τελικού χρήστη. Η Perceptio που πλέον ανήκει στην Apple βασίζεται στο deep learning, μία διαδικασία που επιτρέπει στους υπολογιστές να μαθαίνουν να ταξινομούν και να αναγνωρίζουν δεδομένα από αισθητήρες με σκοπό την καλύτερη μάθηση.

Οι περισσότεροι αναλυτές σημειώνουν ότι η κίνηση αυτή της Apple δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον θα δούμε μία σαφώς πιο έξυπνη Siri να κάνει την εμφάνισή της στα iPhones και σε άλλες συσκευές της Apple. Το startup της Perceptio έχει ιδρυθεί από τους Nicolas Pinto και Zak Stone. Αμφότεροι είναι αναγνωρισμένοι προγραμματιστές Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η Apple από την μεριά της επιβεβαίωσε την εξαγορά, αλλά δεν ξεκαθάρισε τους όρους με τους οποίους έγινε αυτή. Εκτός από την Siri, πάντως, η Apple μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία που αναπτύσσει η Perceptio και σε άλλες εφαρμογές που θα κάνουν ακόμα πιο ικανά τα smartphones και τα tablets που μας ακολουθούν παντού.

Πηγή: http://www.pestaola.gr/

Φόρτωση ...

Ενημερωτικά δελτία

Έλα στην παρέας μας