Γρήγορη Αγορά

ψώνισε χωρίς εγγραφή

 

Επιστροφές Προϊόντων

εντός 14 ημερών

 

Αντικαταβολή Παραγγελιών

πληρωμή στην παράδοση

 
 

H NASA θα εξερευνήσει την… Ευρώπη

Δημοσιεύτηκε: Απρ 25, 2024


Μία ευτυχής συνέπεια της αυξημένης χρηματοδότησης που έλαβε η NASA από την αμερικανική κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι θα προχωρήσει η εξερεύνηση ενός φεγγαριού του Δία. 

Η NASA θα στείλει ένα διαστημικό σκάφος σε τροχιά γύρω από τον μικρό πλανήτη Ευρώπη, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Δία και έχει παγωμένη επιφάνεια. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι κάτω από την παγωμένη του επιφάνεια κρύβει έναν τεράστιο ωκεανό, μεγαλύτερο από εκείνους της Γης. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν αποκλείεται να φιλοξενείται ζωή, επομένως η Ευρώπη είναι λογικό να κεντρίζει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας.

Η αποστολή Clipper όπως ονομάζεται το όλο project της NASA εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε μια δεκαετία με το σκάφος που θα σταλεί στην Ευρώπη να είναι προγραμματισμένο να εκτελέσει 45 περιστροφές του πλανήτη προτού ολοκληρώσει το έργο του. Η NASA έχει ζητήσει επιπρόσθετα κονδύλια ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων για τις προκαταρκτικές μελέτες και την προετοιμασία της αποστολής αυτής.

Στην επιφάνεια της Ευρώπης, οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει ένα φαινόμενο που πιστεύουν ότι είναι πίδακες νερού που προέρχονται από τον ωκεανό κάτω από την επιφάνεια, στοιχείο που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον για το τι κρύβει αυτό το φεγγάρι του Δία. Η NASA έχει ήδη προβεί στην δοκιμή και άλλων τεχνολογιών που θα ενισχύσουν την εξερεύνηση της Europa, όπως είναι ειδικά καταδυτικά ρομπότ.

Πηγή: http://www.pestaola.gr/

Φόρτωση ...

Ενημερωτικά δελτία

Έλα στην παρέας μας