Γρήγορη Αγορά

ψώνισε χωρίς εγγραφή

 

Επιστροφές Προϊόντων

εντός 14 ημερών

 

Αντικαταβολή Παραγγελιών

πληρωμή στην παράδοση

 
 

Μπορεί η NASA να καλλιεργήσει στον Άρη;

Δημοσιεύτηκε: Απρ 27, 2024


H NASA εξερευνά ήδη το ενδεχόμενο να γίνει πράξη η καλλιέργεια φυτών στον Άρη, μέσα από πειράματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. 

Στην ταινία “H διάσωση”, με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον, βλέπουμε έναν βοτανολόγο που έχει μείνει μόνος του στον Άρη, να καταφέρνει να καλλιεργήσει πατάτες εκμεταλλευόμενος το έδαφος του Άρη και τα περιττώματά του. Το σενάριο της ταινίας, σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν είναι απίθανο, αλλά δείχνει να παραβλέπει δύο βασικούς ανασταλτικούς παράγοντες για το ενδεχόμενο καλλιέργειας φυτών στον κόκκινο πλανήτη.

Το έδαφος του Άρη είναι πλούσιο σε οξείδια του σιδήρου, στοιχείο που του δίνει το χαρακτηριστικό κοκκινωπό του χρώμα, αλλά δεν βοηθά στην καλλιέργεια φυτών πάνω του. Το άλλο στοιχείο είναι το επίπεδο του φυσικού φωτισμού. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται επαρκές ώστε να βοηθήσει την καλλιέργεια. Παρόλα αυτά, η NASA θέλει να πειραματιστεί με την ιδέα αυτή, όχι μόνο δοκιμάζοντας την καλλιέργεια μαρουλιών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά και με διάφορες διαδικασίες που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν προκειμένου να ενισχύσουν την πιθανότητα της καλλιέργειας φυτών στον Άρη.

Ήδη έχουν ακουστεί και εναλλακτικές προτάσεις, όπως εκείνη του Elon Musk, για αποστολή ενός ολόκληρου θερμοκηπίου στον Άρη, για τους αστροναύτες που θα φτάσουν αργότερα εκεί. Η NASA θέλει να στείλει τους πρώτους αστροναύτες στον Άρη το έτος 2030.

Πηγή: http://www.pestaola.gr/

Φόρτωση ...

Ενημερωτικά δελτία

Έλα στην παρέας μας